Powrót

Morbid Angel

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Morbid Angel
Morbid Angel - amerykańska grupa muzyczna  grająca death metal. Jedna z najpopularniejszych w gatunku.
W swej twórczości nawiązują do szeroko rozumianego okultyzmu i mitologii Bliskiego Wschodu, wykorzystują również z motywy biblijne oraz satanistyczne.

Skład zespołu:
  • Trey Azagthoth
  • David Vincent
  • Thor "Destructhor" Myhren
  • Pete Sandoval

Dyskografia:
  • 1989 - Altars of Madness
  • 1991 - Blessed Are the Sick
  • 1993 - Covenant
  • 1995 - Domination
  • 1998 - Formulas Fatal to the Flesh
  • 2000 - Gateways to Annihilation
  • 2003 - Heretic
  • 2011 - Illud Divinum Insanus

Oglądaj online