Powrót

Mushroomhead

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Mushroomhead
Mushroomhead to amerykański zespół, założony w 1992 roku.
Swoją karierę rozpoczeli od grania w takich klubach. Na początku nie ujawniali swoich imion i twarzy, ponieważ nie chcieli, aby oceniano muzykę Mushroomhead na podstawie dotychczasowych osiągnięć muzycznych i stylu gry poszczególnych członków.
 
Skład zespołu :
 
Waylon Reavies – Wokal
Jeffrey Hatrix "Jeffrey Nothing"- Wokal
Dave Felton "Gravy" – Gitara elektryczna
Jack Kilcoyne "Pig Benis"- Gitara basowa
Tom Schmitz "Shmotz" – Klawisze
Steve Felton "Skinny" – Perkusja
Rick Thomas "Stitch" – Sample \ DJ
Daniel Fox "Sikk" - Instrumenty Perkusyjne \ Bębny wodne
 
Byli członkowie :
 
Jason Popson "J-Mann" (1993-2004) – Wokal
Marco Vukcevich "Bronson" (1993-2006) – Gitara elektryczna
Joe Kilcoyne "Mr.Murdernickel" (1993-1996) – Gitara basowa
Richie Moor "Dinner" (1993-1999)– Gitara elektryczna
Joe Lenkey "DJ Virus" (1993-1995) – Sample
John Sekula "J.J. Righteous" (1993-2001) – Gitara elektryczna
 
 
Dyskografia :
 
Mushroomhead – 1995
Superbuick – 1996
M3 – 1999
XX – 2001
XIII – 2003
Savior Sorrow – 2006
Beautiful Stories for Ugly Children - 2010

Oglądaj online