Powrót

Neil Sedaka

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Neil Sedaka
Neil Sedaka - amerykański piosenkarz, pianista, kompozytor i autor tekstów, urodzony w 1939 riku.
Swój debiut miał w latach 50 XX wieku, również w tych latach zyskał największą popularność wykonując melodyjne wersje utworów Stairway To Heaven, Calendar Girl, Little Devil, King Of Clowns, Happy Birthday Sweet Sixteen, Oh! Carol.

W latach 60 i 70 jego piosenki wykonywało wiele popularnych gwiazd takich jak: Tom Jones, Jimmy Clanton, zespół The Fifth Dimension.


Dyskografia:
  • Rock with Sedaka - 1959
  • Emergence - 1972
  • Sedaka’s Back - 1975
  • Neil Sedaka and Songs - 1977
  • My Friend - 1986
  • Tuneweaver - 1995
  • In Italiano - 1999

Oglądaj online