Powrót

Nick Jonas

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Nick Jonas
Nicholas Jonas - amerykański muzyk urodzony w 1992 roku w Dallas. Najmłodszy z braci Jonas, tworzących zespół "Jonas Brothers". W zespole gra na gitarze, rzadziej na perkusji i pianinie. Nagrał solową płytę i tym samym dał początek zespołowi Jonas Brothers.

W wieku 6 lat w efekcie dostrzeżenia Nicka przez agenta z Broadwayu rozpoczął karierę licznymi występami w musicalach. Sześć lat później, w wieku 12 lat wydał solową płytę "Nicholas Jonas".

Dyskografia

    * 2004 - Nicholas Jonas
    * 2010 - Who I Am

Filmografia

    * 2006 - Hannah Montana
    * 2008 - Jonas Brothers: Koncert 3D
    * 2008 - Camp Rock
    * 2008 - Igrzyska Disney Channel
    * 2009 - Noc w muzeum 2

Oglądaj online