Powrót

Nitin Sawhney

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Nitin Sawhney
Nitin Sawhney - urodzony w 1964 roku hindusko-brytyjski muzyk, producent i kompozytor.
Łączy muzykę azjatycką i inne gatunki world music z elementami jazzu i elektroniki.
Za swą działalność, zarówno w dziedzinie muzyki, jak i poza nią, był wielokrotnie nagradzany.

Dyskografia:
  • 1994 - Spirit Dance
  • 1995 - Migration
  • 1996 - Displacing the Priest
  • 1999 - Beyond Skin
  • 2001 - Prophesy
  • 2003 - Human
  • 2005 - Philtre
  • 2008 - London Undersound

Oglądaj online