Powrót

Patrycja Markowska

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Patrycja Markowska
Patrycja Markowska karierę muzyczną rozpoczęła w 2001 roku albumem „Będę silna”. 

Artystka do tej pory nagrała pięć płyt – debiutancki „Będę silna”, „Mój czas” (2003) i „Nie zatrzyma nikt” (2005). Z tych płyt pochodzą między innymi takie przeboje jak „Drogi kolego”, „Cztery ściany”, „Gdy zgasną światła” oraz „Nie zatrzyma nikt” (z gościnnym udziałem Grzegorza Markowskiego).

Przełomowym okazał się album "Świat się pomylił", który pokrył się platyną. Popularność pierwszego, tytułowego singla z tej płyty pokazuje, że na taką Patrycję wszyscy czekali. Tytułową piosenką Patrycja Markowska zwyciężyła w Koncercie Premiery 44. Festiwalu Piosenki Polskiej Opole 2007. Swoim występem Patrycja oczarowała zarówno widzów w Amfiteatrze Opolskim i przed telewizorami, jak i dziennikarzy zgromadzonych na Festiwalu, którzy uhonorowali ją nagrodą Dziennikarzy. Jej recitale uświetniły Festiwal w Opolu i Sopocie.




Rok 2009 również obfitował w ważne dla artystki wydarzenia artystyczne: 
w czerwcu wystąpiła na 46 KFPP Opole 2009 oraz Festiwalu TOP TRENDY w Sopocie 
w koncercie TOP, zagrała przed koncertem Lennego Kravitza oraz na Festiwalu MTV Gdańsk Dźwiga Muzę. 26 października 2010 roku ukazała się piąta płyta artystki pt. „Patrycja Markowska”, która również pokryła się platyną. To album niewątpliwie najbardziej dojrzały i osobisty w dotychczasowej karierze tej Wokalistki. Single - „Księżycowy”, „Hallo, Hallo” oraz "Ostatni" nie opuszczają czołówki najchętniej granych utworów w stacjach radiowych. Aktualnie zespół pracuje nad nową płytą. Premiera krążka zaplanowana jest na początek 2013 roku.


Dyskografia :

2001 "Będę silna"
2003 "Mój czas"
2005 "Nie zatrzyma nikt"
2007 "Świat się pomylił"
2010 "Patrycja Markowska"

Oglądaj online