Powrót

Paul Carrack

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Paul Carrack
 Paul Carrack - urodzony w 1951 roku brytyjski piosenkarz i gitarzysta. Paul rozpoczął swą muzyczną karierę w zespole Warm Dust. W latach 1972–1977 był członkiem zespołu Ace. Do 1980 roku współpracował z muzykiem country Frankiem Millerem. W latach 1980–1981 współpracował krótko z zespołami Roxy Music i Squeeze. W 1985 roku zaczęła się jego współpraca z Mikiem Rutherfordem w ramach projektu "Mike and the Mechanics". Nagrania Mechaników "Silent Running (On Dangerous Ground)" i "The Living Years" – osiągnęły wysokie notowania na liście przebojów na całym świecie.
 
Dyskografia:
  • 1980 - Nightbird
  • 1982 - Suburban Woodo
  • 1989 - Groove Aproved
  • 1990 - One Good Reason
  • 1997 - Blue Views
  • 1999 - Beautiful World
  • 2002 - Groovin
  • 2003 - Satisfy My Soul
  • 2004 - It Ain't Over
  • 2004 - Live At The Opera House
  • 2005 - Live in Liverpool
  • 2010 - A Different Hat

Oglądaj online