Powrót

Pet Shop Boys

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Pet Shop Boys
Pet Shop Boys - grająca muzykę elektroniczną z elementami dance założona w 1981 roku brytyjski duet muzyczny. Zespół miesza style muzyki elektronicznej z popową, dance oraz disco. Największymi przebojami zespołu są: "West End Girls", "It’s a Sin", "Always On My Mind", "Suburbia", "Go West", "Can You Forgive Her", "Se A Vida E (That’s The Way Life Is)".

W niedługim czasie muzycy zdobyli światowy sukces. Popularność zapewniły im autorskie piosenki oparte na dyskotekowych rytmach. Współpracowali m.in. z Dusty Springfield, Lizą Minnelli, Patsy Kensit, Kylie Minogue, Electronic, Tiną Turner, Madonną, Eltonem Johnem, Davidem Bowie, Robbie Williamsem.

Dyskografia:
  • Please - 1986
  • Disco - 1986
  • Actually - 1987
  • Introspective - 1988
  • Behaviour - 1990
  • Very - 1993
  • Very Relentless - 1993
  • Disco 2 - 1994
  • Bilingual - 1996
  • Nightlife - 1999
  • Closer to Heaven - 2001
  • Release - 2002
  • Disco 3 - 2003
  • Battleship Potemkin (soudtrack) - 2005
  • Fundamental - 2006
  • Disco Four - 2007
  • Yes - 2009

Oglądaj online