Powrót

Piotr Kupicha

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Piotr Kupicha
Piotr Kupicha urodził się 16 marca 1979 w Tychach. W wieku szesnastu lat zaczął grać na gitarze klasycznej i wkrótce zadebiutował jako członek zespołu Sami. Obecnie jest liderem zespołu Feel. Wraz z zespołem zdobył nagrodę Bursztynowego Słowika i Słowika Publiczności na Sopot Festival 2007 z piosenką  "A gdy jest już ciemno" oraz Telekamerę 2008 przyznawaną przez tygodnik Tele Tydzień.
2 kwietnia 2005 roku ożenił się z Agatą Fręś, córką katowickiej poetki Marty Fox. Ma dwóch synów Pawła i Adama.
 
Dyskografia
Sami
2000 Sami 
2000 Lato 2000 
 
Feel
 
2007 Feel
2007 A gdy jest już ciemno 
2007 Pokaż na co Cię stać 
2008 Jak anioła głos 
2008 Pokonaj siebie 
 
2009 Feel 2 
 
2009 Pokaż mi niebo
2009 Kochaj mnie 
2010 Jeśli czegoś pragniesz
2010 Muzyki moc
2010 Magiczny moment A. Józefina & P. Kupicha
 
2011 Feel 3 
 
2011 Cały ten świat 
2011 Jak Nie to Nie 
2012 Zwycięstwa smak 
 
Filmografia
 
    2008: Niania jako on sam 
    2008: Tylko miłość jako on sam 
    2010: My Camp Rock jako on sam
 
Polski dubbing
 
    2007: Klub Winx - Tajemnica Zaginionego Królestwa jako Riven

Oglądaj online