Powrót

Propaganda

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Propaganda
Propaganda - założona w 1982 roku niemiecka grupa grająca synthpop. W 1985 roku wydali swój pierwszy album "A Secret Wish", który okazał się komercyjnym sukcesem dla grupy. Kolejne albumy nie przyniosły już takiego rozgłosu grupie jak ich pierwsze wysawnictwo, więc zajęli się koncertowaniem po całej Europie i Amercyce.
 
Dyskografia:
Albumy:
  • 1985 - A Secret Wish (1st Studio Album)
  • 1985 - Wishful Thinking (Remix Album)
  • 1990 - 1234 (Studio Album)
  • 2010 - A Secret Wish (Deluxe Edition)
  • 2012 - Wishful Thinking (Remix Album) (Deluxe Edition)
 
Single:
  • 1984 - "Dr. Mabuse"
  • 1985 - "Duel"
  • 1985 - "p:Machinery"
  • 1985 - "p:Machinery (Reactivated)"
  • 1990 - "Heaven Give Me Words"
  • 1990 - "Only One Word"
  • 1990 - "How Much Love"
  • 1991 - "Wound in My Heart"
  • 1995 - "p:Machinery (anniversary reissue)"
  • 2006 - "Valley of the Machine Gods"

Oglądaj online