Powrót

Queensryche

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Queensryche
Queensrÿche to amerykańska grupa muzyczna założona w 1981 roku w Seattle w stanie Waszyngton. Grupa nieprzerwanie do 1997 roku występowała w oryginalnym składzie - ale własnie w 1997 roku z zespołu odszedł gitarzysta Chris DeGarmo. 
Queensrÿche w 1991 roku zagrał w Polce, jako support przed Metallicą i AC/DC. Grupa przyjechała do Polski ponownie w 2008 roku prezentując materiał z albumów "Operation: Mindcrime" i "Operation: Mindcrime 2".
 
Obecny skład zespołu:
 
Geoff Tate - śpiew
Michael Wilton - gitara elektryczna
Mike Stone - gitara elektryczna, śpiew
Eddie Jackson - gitara basowa, śpiew
Scott Rockenfield - instrumenty perkusyjne
 
Byli członkowie zespołu:
 
Chris DeGarmo - gitara elektryczna
Kelly Gray - gitara elektryczna
 
Dyskografia:
 
(1984) The Warning
(1986) Rage For Order
(1988) Operation: Mindcrime
(1990) Empire
(1994) Promised Land
(1997) Hear In The Now Frontier
(1999) Q2K
(2003) Tribe
(2006) Operation: Mindcrime II
(2007) Take Cover
(2009) American Soldier

Oglądaj online