Powrót

Randy Brecker

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Randy Brecker
Randal "Randy" Edward Brecker - amerykański trębacz jazzowy i flugelhornista, urodzony w 1945 roku. Nagrywał z wieloma, światowej sławy gwiazdami jazzu takimi jak m.in. Dire Straits, Bruce Springsteen i innymi.

Randy Brecker jest starszym bratem saksofonisty jazzowego Michaela Breckera, z którym grał w zespołach Dreams i Brecker Brothers.

Dyskografia:
  • 1968 - Blood Sweat & Tears: Child Is Father To The Man
  • 1969 - Score
  • 1972 - Horace Silver Quintet In Pursuit Of The 27th Man
  • 1975 - The Brecker Brothers The Brecker Brothers
  • 1976 - The Brecker Brothers Back To Back
  • 1977 - The Brecker Brothers Don’t Stop The Music
  • 1978 - The Brecker Brothers Heavy Metal Bebop
  • 1980 - The Brecker Brothers Detente
  • 1981 - The Brecker Brothers Straphangin
  • 1985 - Amanda
  • 1986 - In the Idiom
  • 1988 - Live at Sweet Basil
  • 1990 - Toe to Toe
  • 1992 - The Brecker Brothers Return Of The Brecker Brothers
  • 1994 - The Brecker Brothers Out Of The Loop
  • 1995 - Into the Sun
  • 1997 - Horace Silver Quintet A Prescription For The Blues
  • 2001 - Hanging in the City
  • 2003 - 34th N Lex
  • 2005 - Some Skunk Funk

Oglądaj online