Powrót

Red Box

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Red Box
Red Box – założony w 1983 roku brytyjski zespół wykonujący muzykę synth pop. Znany z takich przebojów jak "Lean On Me (Ah-Li-Ayo)", "Chenko", "For America" i "Saskatchewan". W skład zespołu wchodzą: Simon Toulson-Clarke, Julian Close, Martin Nickson, Rob Legge, Paddy Talbot.

Dyskografia:

Albumy:
  • The Circle & The Square - 1986
  • Motive - 1990

Single:
  • Chenko - 1984
  • Saskatchewan - 1984
  • Lean On Me (Ah–Li–Ayo) - 1985
  • Chenko - 1986
  • For America - 1986
  • Heart Of The Sun - 1987
  • Chenko (Tenka–Io) - 1987
  • Enjoy - 1990
  • Train - 1991

Oglądaj online