Powrót

Redman

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Redman

Redman, a właściwie Reginald Noble, urodził się 17 kwietnia 1970 roku w Newark w stanie New Jersey. Jest nie tylko raperem, ale także - co popularne w tym środowisku - aktorem. W 2001 roku Redman zagrał jedną z głównych ról w komedii "How High", w której grał obok niego także inny raper, Method Man. Ich współpraca nie zakończyła się na tym filmie. W latach 2004-2005 artyści stworzyli też kilka odcinków sitcomu "Method & Red", który jednak szybko zniknął z anteny.

Dyskografia :

* 1992 Whut? Thee Album
* 1994 Dare Iz a Darkside
* 1996 Muddy Waters
* 1998 Doc’s da Name 2000
* 1998 El Nino (Def Squad: Erick Sermon, Redman, Keith Murray)
* 1999 Blackout! (Method Man & Redman)
* 2001 Malpractice
* 2007 Red Gone Wild
* 2009 Blackout! 2 (Method Man & Redman)

Oglądaj online