Powrót

Rhapsody

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Rhapsody
Rhapsody to zespół znany także jako Thundercross, później Rhapsody, obecnie Rhapsody of Fire. To włoski zespół muzyczny grający symfoniczny metal. Menadżerem grupy jest basista zespołu Manowar Joey DeMaio. 
W nagraniu albumu "Symphony of Enchanted Lands II" wziął udział słynny brytyjski aktor Christopher Lee, co zapewniło zespołowi duży rozgłos. Brał on również udział w nagrywaniu "Triumph or Agony" oraz wystąpił na koncercie zespołu w Kanadzie.
 
Skład zespołu :
 
Fabio Lione - śpiew
Luca Turilli - gitara elektryczna
Patrice Guers – gitara basowa
Alex Holzwarth - perkusja
Alex Staropoli – instrumenty klawiszowe
 
Dyskografia :
 
Legendary Tales (1997)
Symphony of Enchanted Lands (1998)
Dawn of Victory (2000)
Power of the Dragonflame (2002)
Symphony of Enchanted Lands II: The Dark Secret (2004)
Triumph or Agony (2006) (jako Rhapsody of Fire)

Oglądaj online