Powrót

Rhapsody Of Fire

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Rhapsody Of Fire
Rhapsody to zespół znany także jako Thundercross, później Rhapsody, obecnie Rhapsody of Fire. To włoski zespół muzyczny grający symfoniczny metal. Menadżerem grupy jest basista zespołu Manowar Joey DeMaio. 
W nagraniu albumu "Symphony of Enchanted Lands II" wziął udział słynny brytyjski aktor Christopher Lee, co zapewniło zespołowi duży rozgłos. Brał on również udział w nagrywaniu "Triumph or Agony" oraz wystąpił na koncercie zespołu w Kanadzie.
 
Skład zespołu :
 
Fabio Lione - śpiew
Luca Turilli - gitara elektryczna
Patrice Guers – gitara basowa
Alex Holzwarth - perkusja
Alex Staropoli – instrumenty klawiszowe
 
Dyskografia :
 
Legendary Tales (1997)
Symphony of Enchanted Lands (1998)
Dawn of Victory (2000)
Power of the Dragonflame (2002)
Symphony of Enchanted Lands II: The Dark Secret (2004)
Triumph or Agony (2006) (jako Rhapsody of Fire)

Oglądaj online