Powrót

Richard Bona

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Richard Bona
Richard Bona - urodzony w 1967 roku kameruński multiinstrumentalista, gitarzysta basowy, perkusista i wokalista. Były członek zespołu Pat Metheny Group.

Już w wieku 5 lat śpiewał w kościelnym chórze. W wieku 11 lat rozpoczął naukę gry na gitarze, a w 1980 roku po raz pierwszy wystąpił w jazzowym klubie w Douala. Następnie przeniósł się do Francji, gdzie podjął studia muzyczne. W 1995 roku brał udział w nagraniu płyty My People Joe Zawinula.


Dyskografia:
  • 1999 – Scenes From My Life
  • 2000 – Kaze Ga kureta Melody
  • 2001 – Reverence
  • 2003 – Munia (The Tale)
  • 2004 – Toto Bona Lokua
  • 2005 – Tiki
  • 2008 – Bona Makes You Sweat - Live
  • 2009 – The Ten Shades of Blues

Oglądaj online