Powrót

Richie Cole

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Richie Cole
Richie Cole - amerykański saksofonista, urodzony w 1948 roku.
Swoją przygodę z saksofonem rozpoczął w wieku dziesięciu lat, a zamiłowanie do tego instrumentu zawdzięcza swojemu ojcu, który był właścicielem klubu jazzowego w New Jersey.

Richie zanim rozpoczął swoją profesjonalną karierę, uczęszczał do "Berklee College of Music". Znany z szeroko pojętej kreatywności i jazzowo-bebopowego stylu gry.

Dyskografia:
  • 1976 - Battle of Saxes, Vol. 1
  • 1976 - New York Afternoon - Alto Madness
  • 1977 - Alto Madness
  • 1978 - Keeper of the Flame
  • 1979 - Hollywood Madness
  • 1980 - Side by Side
  • 1981 - Some Things Speak for Themselves
  • 1981 - Cool "C"
  • 1981 - Alive! at the Village Vanguard
  • 1982 - Return to Alto Acres
  • 1982 - Alto Annie's Theme
  • 1982 - Yakety Sax
  • 1985 - Bossa Nova Eyes
  • 1987 - Popbop
  • 1987 - Bossa International
  • 1988 - Signature Milestone Records

Oglądaj online