Powrót

Roberta Flack

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Roberta Flack

Roberta Flack urodziła się 10 lutego 1937 roku. Jest amerykańską wokalistką i autorką tekstów. Muzycznie oscyluje wokół jazz'u, soul'u, R&B i muzyki folkowej.
Jej najpopularniejsze hity to "The First Time Ever I Saw Your Face", "Killing Me Softly with His Song", "Feel Like Makin' Love", "Where Is the Love" oraz "The Closer I Get to You".

Wybrana dyskografia :

1969 - "First Take"
1970 - "Chapter Two"
1971 - "Quiet Fire"
1973 - "Killing Me Softly"
1975 - "Feel Like Makin' Love"
1977 - "Blue Lights in the Basement"
1978 - "Roberta Flack"
1980 - "Roberta Flack Featuring Donny Hathaway"
1982 - "I'm the One"
1988 - "Oasis"
1991 - "Set the Night to Music"
1992 - "Stop the World"
1995 - "Roberta"
1999 - "Friends"

Oglądaj online