Powrót

Sam Brown

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Sam Brown
Sam Brown (ur. jako Samantha Brown, 7 października 1964, Stratford, Londyn, Anglia), Jest piosenkarką i autorką tekstów. Szczyt jej kariery przypadał na koniec lat  80.

Jej solowy album "Stop!"ukazał się w 1988 roku. Single "Stop!" oraz "This Feeling" poznał cały świat.Znana jest ze swego ekspresyjnego stylu i z łatwości, z jaką  piewa w różnych stylach muzycznych. W 1995 pojawiła się wraz z Fishem na listach przebojów z utworem  "Just Good Friends" . Współpracowała z wieloma artystami takimi jak: David Gilmour, Pink Floyd, Deep Purple, The Firm, George Harrison, Nick Cave, Jon Lord, Keith Jarrett, James Brown i in. Często występuje w zespole Joolsa Hollanda.

Dyskografia

Albumy solowe

    * Stop! (1988)
    * April Moon (1990)
    * 43 Minutes (1992)
    * Box (1997)
    * Reboot (2000)
    * Ukulele and Voice (ep - 2005)
    * The Very Best of Sam Brown (2006)
    * Of The Moment (2007)

Z Homespun

    * Homespun (2003)
    * Effortless Cool (2005)

Z Joolsem Hollandem

    * Small World Big Band
    * More Friends: Small World Big Band Volume 2
    * Small World Big Band Friends 3 - Jack O The Green
    * Swinging the Blues Dancing the Ska
    * Moving Out to the Country
    * Best Of Friends

Teledyski

Oglądaj online