Powrót

Sarah Brightman

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Sarah Brightman

Sarah Brightman przyszła na świat 14 sierpnia 1960 roku w Berkhamsted, Hertfordshire. Jest angielską wokalistką (sopran) i aktorką.

Zadebiutowała już jako nastolatka w grupach tanecznych Hot Gossip oraz Pan’s People. Światowy rozgłos przyniosły jej  występy w musicalach oraz współpraca z Andrew Lloydem Webberem. Brightman znana jest także ze współpracy z producentem Frankiem Petersonem, twórcą projektu Gregorian oraz współtwórcą pierwszego albumu projektu muzycznego Enigma.

Dyskografia

* 1988 The Trees They Grow So High (znany również jako Early One Morning)
* 1989 The Songs That Got Away
* 1990 As I Came of Age
* 1992 Sings the Songs of Andrew Lloyd Webber
* 1993 Dive
* 1995 Surrender
* 1995 Fly
* 1996 Timeless (znany również jako Time To Say Goodbye)
* 1997 The Andrew Lloyd Webber Collection
* 1998 Eden
* 2000 La Luna
* 2000 Fly II
* 2001 Classics
* 2001 The Very Best of 1990-2000
* 2002 Encore
* 2003 Harem
* 2004 The Harem Tour Limited Edition
* 2004 The Harem Tour - Live From Las Vegas
* 2005 Love Changes Everything: The Andrew Lloyd Webber Collection Volume 2
* 2008 Symphony

Oglądaj online