Powrót

Scarface

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Scarface
Scarface, a właściwie Brad Jordan urodził się 9 listopada 1970 r. w Houston. Karierę rozpoczął od działalności w grupie Geto Boys. Wydając album "We Can't Be Stopped" grupie udało się osiągnąć platynę. W 1991 roku raper wydał swój pierwszy solowy album zatytułowany "Mr. Scarface Is Back". Obecnie Scarface jest jednym z najbardziej szanowanych raperów. Współpracował z takimi arttystami jak:Gang Starr, Raekwon, Too Short, Dr. Dre, Nas, 2Pac, Ice Cube, Jay-Z, Jadakiss, Faith Evans, Beanie Sigel, Bun B, Young Jeezy, Master P, G-Unit i Chamillionaire. Pojawił się również na pośmiertnie wydanej płycie Notorious B.I.G. Duets: The Final Chapter 
 
Dyskografia
 
    1991: Mr. Scarface Is Back
    1993: The World Is Yours
    1994: The Diary
    1997: The Untouchable
    1998: My Homies
    2000; The Last of a Dying Breed
    2002: The Fix
    2003: Balls and My Word
    2006: My Homies Part 2
    2007: Made
    2008: Emeritus
    2010: The Habit[2]

Oglądaj online