Powrót

Simply Red

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Simply Red
Simply Red – założona w 1984 roku brytyjska grupa muzyczna. Jej założycielem był i liderem był Mick Hucknall. Największym sukcesem grupy jest płyta Stars z 1991 roku, z najpopularniejszymi jej przebojami: "Stars" oraz "Something Got Me Started". W 2010 roku grupa Simply Red postanowiła zakończyć działalność po 26 latach kariery.

Dyskografia:
  • 1985 - Picture Book
  • 1987 - Men and Women
  • 1989 - A New Flame
  • 1991 - Stars
  • 1995 - Life
  • 1996 - Greatest Hits
  • 1998 - Blue
  • 1999 - Love and the Russian Winter
  • 2000 - It's Only Love
  • 2003 - Home
  • 2005 - Simplified
  • 2007 - Stay
  • 2008 - Greatest Hits
  • 2010 - Songs of Love

Oglądaj online