Powrót

Sixpence None The Richer

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Sixpence None The Richer

Sixpence None the Richer to amerykański zespół pop-rockowy utworzony w 1992 roku w New Braunfels (Teksas) przez Matta Slocuma i Leigh Nash.

Grupa otrzymała Platynową Płytę za album „Sixpence None the Richer”, z którego pochodzi ich najbardziej znany utwór „Kiss Me”. Piosenka ta pojawiła się na ścieżkach dźwiękowych filmów „Cała ona” i „Jak stracić chłopaka w 10 dni” a także w serialu „Jezioro Marzeń”.

Dyskografia:

* 1994 - The Fatherless & the Widow
* 1995 - This Beautiful Mess
* 1997 - Sixpence None the Richer
* 2002 - Divine Discontent
* 2004 - The Best of Sixpence None the Richer

Oglądaj online