Powrót

Skin

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Skin
Skin (właściwie Deborah Anne Dyer) urodziła się 3 sierpnia 1967 w Brixton w Anglii.
Swoją karierę solową rozpoczęła po rozpadzie zespołu Skunk Anansie. 
W 2003 roku Skin wydała swój pierwszy solowy album zatytułowany "Fleshwounds" i wyruszyła w trasę koncertową po Europie. Zagrała wtedy w Polsce, jako support przed Robbiem Williamsem. W 2006 roku Skin wydała kolejny album pod tytułem "Fake Chemical State". W 2009 roku zespół Skunk Anansie wraz ze Skin wznowił działalność, wydając płytę "Smashes & Trashes".

 Dyskografia

Solo

    * Fleshwounds (2003)
    * Fake Chemical State (2006)

Skunk Anansie

    * Paranoid and Sunburnt (1995)
    * Stoosh (1996)
    * Post Orgasmic Chill (1999)
    * Smashes and Trashes (2009)
    * Wonderlustre (2010)

Oglądaj online