Powrót

Sonic Youth

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Sonic Youth
Sonic Youth to zespół założony w Nowym Jorku w 1981 roku. 
 
Skład zespołu :
 
Thurston Moore
Kim Gordon
Lee Ranaldo
Steve Shelley
Mark Ibold
 
Dyskografia :
 
Sonic Youth (1982)
Confusion Is Sex (1983)
Bad Moon Rising (1985)
Evol (1986)
Sister (1987)
Daydream Nation (1988)
The Whitey Album (1989)
Goo (1990)
Dirty (1992)
Experimental Jet Set, Trash And No Star (1994)
Washing Machine (1995)
A Thousand Leaves (1998)
NYC Ghosts & Flowers (2000)
Murray Street (2002)
Sonic Nurse (2004)
Rather Ripped (2006)
The Destroyed Room: B-Sides And Rarities (2006)
Hits Are For Squares (2008)
The Eternal (2009)

Oglądaj online