Powrót

Suede

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Suede
Suede to brytyjski zespół muzyczny założony w 1989 roku w Londynie.

Pierwszy krążek grupy ukazał sie w 1993 roku. Album zatytułowany „Suede”, stał się dość sporym wydarzeniem na brytyjskim rynku muzycznym. Rok później ukazuje się druga płyta pod tytułem "Dog Man Star".

Dwa lata trzeba było czekać na kolejny krążek zespołu zatytułowany "Coming Up", który wskoczył do czołówki brytyjskich list przebojów.  W 1997 roku ukazuje się album "Sci-Fi Lullabies". Trzy kolejne krążki to "Head Music" ," A New Morning" i "Singles".

Dyskografia

Suede (1993)
Dog Man Star (1994)
Coming Up (1996)
Sci-Fi Lullabies (1997)
Head Music (1999)
A New Morning (2002)
Singles (2003)

Oglądaj online