Powrót

Sufjan Stevens

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Sufjan Stevens
Sufjan Stevens - urodzony w 1975 roku amerykański piosenkarz, autor tekstów, kompozytor i pisarz. Jest multiinstrumentalistą – gra między innymi na: akordeonie, banjo, dzwonkach, flecie, fortepianie, gitarze, ksylofonie, oboju, organach, perkusji, saksofonie altowym.

Na jego albumach mieszają się różne style od elektroniki przez folk i muzykę z nurtami romantycznymi po muzykę indie rocka, indie popu, a także świąteczny motyw w Songs for Christmas.

Dyskografia:
  • 2000 - A Sun Came
  • 2001 - Enjoy Your Rabbit
  • 2003 - Michigan
  • 2004 - Seven Swans
  • 2005 - Come on Feel the Illinoise
  • 2006 - The Avalanche
  • 2006 - Songs For Christmas
  • 2009 - The BQE
  • 2010 - The Age Of Adz

Oglądaj online