Powrót

Supergrass

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Supergrass
Supergrass to brytyjski zespół rockowy założony w 1993 w Oksfordzie.

Tworzą go Gaz Coombes (gitara, wokal), Danny Goffey (perkusja, wokal), Mick Quinn (bas, wokal) i  Rob Coombes (klawisze) . Nazwa kapeli pochodzi on imion bohatera kreskówki Theodore Supergrass.

Ich pierwsza debiutancka płyta zatytułowana "I should coco" ukazala się w 1995 roku. Do tej pory zespół ma na swoim koncie 6 krązków. Trzy piosenki z płyty  "Road to rouen" są wykorzystane do ścieżki dźwiękowej gry FlatOut 2 i Need For Speed Undercover. Największe przeboje zespołu to: St. Petersburg, Alright, Pumping On Your Stereo, Sun Hits the Sky i Bad Blood.

Dyskografia:

    * I should coco (1995)
    * In it for the money (1997)
    * Supergrass (1999)
    * Life on other planets (2002)
    * Road to rouen (2005)
    * Diamond Hoo Ha (2008)

oraz oficjalna składanka: Supergrass is 10: The Best of 94-04 (2004)


Oglądaj online