Powrót

T'Pau

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
T'Pau

T’Pau to brytyjski zespół założony w 1986 roku. Nazwa została zapożyczona od imienia postaci z serialu "Star Trek". Zadebiutowali w roku 1987 singlem "Heart and Soul". W tym samym roku jeden z ich największych hitów hitów, "China in Your Hand", przez 5 tygodni utrzymywał się na pierwszym miejscu brytyjskiej listy przebojów.

Skład zespołu :

* Carol Decker — wokalistka/autorka tekstów
* Dean Howard — gitarzysta prowadzący
* Ronnie Rogers — gitarzysta/autor tekstów
* Tim Burgess — perkusista
* Michael Chetwood — klawiszowiec
* Paul Jackson — basista

Dyskografia :

* Bridge of Spies (1987)
* Rage (1988)
* The Promise (1991)
* Heart And Soul - The Very Best Of T’Pau (1993)
* The Greatest Hits (1997)
* Red (1998)
* Greatest Hits Live (2003)

Oglądaj online