Powrót

Tab Two

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Tab Two

Tab Two to niemiecki zespół acid-jazzowy, założony na początku lat 90-tych przez basistę Hellmuta Hattlera i trębacza Joo Krausa. Pierwszy wyraz nazwy zespołu jest skrótem od „Trumpet and Bass”. Muzycy stworzyli swój niepowtarzalny styl, który określali mianem „hip jazz”. Zespół rozpadł się w 1999 roku.

Dyskografia:

„Mind Movie” (1991)
„Space Case” (1992)
„Hip Jazz” (1994)
„Flagman Ahead’ (1995)
„Belle Affaire” (1996)
„Sonic Tools” (1997)
„Between Us” (1999)
„…ZZZIP!” (2000)

Oglądaj online