Powrót

Tears for Fears

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Tears for Fears
Tears for Fears - założony w 1981 roku brytyjski duet muzyczny, w którego skład wchodzą Roland Orzabal i Curt Smith. Debiutancka płyta, "The Hurting", wydana w 1983 roku utrzymana w rytmie synthpopowym, otworzyła muzykom drogę do sukcesu. W 1985 roku album "Songs from the Big Chair", osiągnął wielki sukces komercyjny, dzięki takim utworom jak "Everybody Wants to Rule the World" oraz "Shout". W roku 1989 artyści skomponowali album "The Seeds of Love", na któym znalazły się kawałki takie jak "Sowing the Seeds of Love" i "Woman in Chains".
 
Dyskografia:
  • 1983 - The Hurting
  • 1985 - Songs from the Big Chair
  • 1989 - The Seeds of Love
  • 1992 - Tears Roll Down (Greatest Hits 82–92)
  • 1993 - Elemental
  • 1995 - Raoul and the Kings of Spain
  • 1996 - Saturnine Martial & Lunatic
  • 2004 - Everybody Loves a Happy Ending
  • 2006 - Secret World Live in Paris
  • 2009 - Live from Santa Barbara

Oglądaj online