Powrót

Terence Trent D'Arby

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Terence Trent D'Arby

Urodzony 15 marca 1962 w Nowym Jorku amerykański wokalista, kompozytor i autor piosenek. Terence Trent D’Arby w latach 80. stacjonował wraz ze swoją jednostką wojskową w Niemczech, gdzie zaczął udzielać się w funkowej grupie. Tak rozpoczęła się jego kariera muzyczna.Pierwszy longplay, zarejestrowany w Londynie w 1987 roku, „Introducing the Hardline According to Terence Trent D’Arby” okazał się wielkim sukcesem Terence’a, utrzymując się na listach przebojów przez ponad 6 mięsiecy. Największe hity w wykonaniu artysty to „Wishing Well” i ballada „Sign Your Name”.

Dyskografia:

Introducing the Hardline According to Terence Trent D’Arby (1987)
Neither Fish Nor Flesh (1989)
Symphony or Damn (1993)
Vibrator (1995)
Wildcard (2001)
Angels & Vampires - Volume I (2005)
Angels & Vampires - Volume II (2006

Oglądaj online