Powrót

The Black Keys

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
The Black Keys
The Black Keys - amerykański rockowo-bluesowy duet założony w 2001 roku w stanie Ohio, w którego skład wchodzą Dan Auerbach i Patrick Carney. Zespół zyskał poparcie u takich gwiazd jak Robert Plant z Led Zeppelin, Billy Gibbons z ZZ Top lub Joshua Homme z Queens of the Stone Age i Jon Spencer. Najnowszy album zespołu zatytułowany Brothers, ukazał się w 2010 roku.

Dyskografia
    * The Big Come Up - 2002
    * Thickfreakness - 2003
    * The Moan - 2004
    * Rubber Factory - 2004
    * Chulahoma: The Songs of Junior Kimbrough - 2006
    * Live in Austin, TX - 2006
    * Magic Potion - 2006
    * Attack & Release - 2008
    * Brothers - 2010

Oglądaj online