Powrót

The Darkness

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
The Darkness
The Darkness - założony w 2000 roku w Londynie zespół muzyczny. Grupa wykonuje klasyczny rock, glam rock i glam metal.

Zespół wykonuje muzykę pod wpływem takich zespołów jak: Queen, AC/DC, Elton John, Def Leppard, Judas Priest, Thin Lizzy, Cheap Trick, T.Rex, Led Zeppelin oraz Van Halen. Charakterystycznym stał się bardzo wysoki głos wokalisty Justina Hawkinsa.
Dyskografia:
  • 2002 - I Believe in a Thing Called Love
  • 2003 - Permission to Land
  • 2003 - Get Your Hands Off My Woman
  • 2003 - Growing On Me
  • 2003 - I Believe in a Thing Called Love
  • 2003 - Christmas Time (Don't Let the Bells End)
  • 2004 - Love is Only a Feeling
  • 2005 - One Way Ticket to Hell...And Back
  • 2005 - One Way Ticket
  • 2006 - Is It Just Me?
  • 2006 - Girlfriend
  • 2008 - The Platinum Collection

Oglądaj online