Powrót

The Moody Blues

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
The Moody Blues
The Moody Blues - założona w 1964 roku brytyjska grupa rockowa. Założycielami zespołu byli Ray Thomas i Mike Pinder, do których dołączyli Clint Warwick, Graeme Edge i Denny Laine. Grupa połączyła elementy muzyki klasycznej z rockiem.

Wydany w 1967 drugi album "Days of Future Passed" przedstawił ogromną zmianę stylu muzycznego grupy. Grupa przez wiele lat swojego istnienia zachowała swoje łagodne symfoniczne brzmienie.

Zespół zawiesił działalność w 1974, w związku z podjęciem solowych karier przez jego muzyków, by wznowić w 1978 i 1981 roku działalność.

Dyskografia:
  • 1965 - Go Now!
  • 1966 - The Magnificent Moodies
  • 1967 - Days of Future Passed
  • 1968 - In Search Of The Lost Chord
  • 1969 - On The Threshold Of A Dream
  • 1969 - To Our Children’s Children’s Children
  • 1970 - A Question of Balance
  • 1971 - Every Good Boy Deserves Favour
  • 1972 - Seventh Sojourn
  • 1977 - Caught Live + 5
  • 1978 - Octave
  • 1981 - Long Distance Voyager
  • 1983 - Th7e Present
  • 1986 - The Other Side Of Life
  • 1987 - Prelude
  • 1988 - Sur La Mer
  • 1991 - Keys Of The Kingdom
  • 1993 - A Night at Red Rocks
  • 1999 - Strange Times
  • 2000 - Hall Of Fame - Live at the Royal Albert Hall
  • 2003 - December
  • 2005 - Lovely To See You-Live At The Greek

Oglądaj online