Powrót

The Silver Convention

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
The Silver Convention
 The Silver Convention - założona w 1974 roku niemiecka grupa grająca euro disco. Na początku grupa nazywała się Silver Bird Convention, lub poprostu Silver Bird.
 
Dyskografia:
Single:
  • 1975 - "Always Another Girl"
  • 1975 - "Fly, Robin, Fly"
  • 1975 - "Tiger Baby"
  • 1976 - "Save Me"
  • 1976 - "Get Up and Boogie"
  • 1976 - "No, No, Joe"
  • 1976 - "Dancing in the Aisles"
  • 1976 - "Everybody's Talking 'bout Love"
  • 1977 - "Boys from Liverpool"
  • 1977 - "Telegram" 
  • 1978 - "Spend the Night with Me"
  • 1979 - "Café au Lait"
Albumy:
  • 1975 - Save Me
  • 1976 - Get Up and Boogie
  • 1976 - Silver Convention
  • 1976 - Madhouse
  • 1977 - Summernights
  • 1977 - Golden Girls
  • 1977 - Greatest Hits
  • 1978 - Best of Silver Convention
  • 1978 - Love in a Sleeper
  • 1994 - The Best of Silver Convention: Get Up and Boogie
  • 2000 - Get Up and Boogie with Silver Convention: Their Greatest Hits

Oglądaj online