Powrót

The The

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
The The
The The to angielski zespół muzyczny założony w 1978  roku przez wokalistę i basistę Matta Johnsona. Oprócz niego w skład zespołu wchodzą  Eric Schermerhorn (gitary) i Earl Harvin (perkusja).

Współpracowali z nim tacy wykonawcy jak: Steve Hogarth, Sinéad O'Connor, czy Neneh Cherry. Do największych przebojów grupy należą pochodzące z wydanego w 1983  roku albumu "Soul Mining" utwory "Uncertain Smile" oraz "This Is the Day". Kolejny przebój to "Heartland" z płyty "Infected" wydanej w 1986 roku.

Dyskografia

    * See Without Being Seen (1978)
    * Spirits (1979)
    * Burning Blue Soul (1981)
    * The Pornography Of Despair (1982)
    * Soul Mining (1983)
    * Infected (1986)
    * Mind Bomb (1989)
    * Dusk (1992)
    * Solitude (1993)
    * Hanky Panky (1995)
    * Gun Sluts (1997)
    * NakedSelf (2000)
    * 45 RPM (2002)
    * London Town Box Set (2002)
    * Silent Tongue (2002)

Oglądaj online