Powrót

Theatre Of Tragedy

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Theatre Of Tragedy
Theatre of Tragedy to norweski zespół muzyczny ze Stavanger, założony w 1993 roku. 
 
Skład zespołu :
 
Nell Sigland – śpiew
Raymond István Rohonyi – śpiew
Frank Claussen – gitara elektryczna
Vegard K. Thorsten – gitara elektryczna
Lorentz Aspen – instrumenty klawiszowe
Hein Frode Hansen – perkusja
 
Byli członkowie zespołu :
 
Liv Kristine Espenas Krull – śpiew
Tommy Olsson – gitara elektryczna
Eirik T. Saltro – gitara basowa
Geir Flikkeid – gitara elektryczna
Tommy Lindal – gitara elektryczna
Pal Bjastad – gitara elektryczna
 
Dyskografia :
 
1995 - Theatre of Tragedy
1996 - Velvet Darkness They Fear
1998 - Aégis
2000 - Musique
2001 - Closure: Live
2002 - Assembly
2003 - Two Originals
2006 - Storm
2009 - Forever Is The World

Oglądaj online