Powrót

Timmy Thomas

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Timmy Thomas
Timmy Thomas - amerykański klawiszowiec, twórca tekstów, producent muzyczny i piosenkarz, urodzony w 1944 roku. Najbardziej rozpoznawany dzięki przebojowi "Why Can't We Live Together".

Był członkiem zespołu "Phillip & The Faithfuls", z którymi w 1964 roku wylansował takie przeboja jak "Love Me", "What'Cha Gonna Do" czy "If You Love Her".
Timmy zajmował się karierą solową, ale jednocześnie występował wraz z innymi gwiazdami. Nagrał album z Gwen McCrae, oraz wystąpił na albumie Nicole McCloud's "What About Me?".

Dyskografia:
  • 1972 - Why Can't We Live Together
  • 1974 - You're The Song I've Always Wanted To Sing
  • 1976 - The Magician
  • 1977 - Touch To Touch
  • 1984 - Gotta Give A Little Love (Ten Years After)

Oglądaj online