Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Vox
VOX – założona w 1978 roku polska grupa muzyczna. VOX po raz pierwszy wystąpił przed publicznością w 1979 roku na Międzynarodowej Wiośnie Estradowej w Poznaniu. Wizytówką staje się "Bananowy song" - przebój Opola.
VOX podbił publiczność i odniósł wielki sukces na Festiwalu Interwizji w Sopocie. Na polskim rynku VOX wygrywał plebiscyty radiowe, telewizyjne i prasowe. Koncertował na wszystkich kontynentach.
 
Dyskografia:
  • 1979 - VOX
  • 1981 - VOX 2
  • 1981 - Monte Carlo Is Great
  • 1986 - Sing, sing, sing
  • 1993 - Największe przeboje
  • 1994 - The Best of Vox
  • 1996 - Cudowna podróż
  • 1998 - Moda i miłość

Oglądaj online