Powrót

Wanda i Banda

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Wanda i Banda
Wanda i Banda - założony w 1982 roku polski zespół rockowy. Założycielką była ex-wokalistkę zespołu Lombard, Wanda Kwietniewska. Do największych przebojów zespołu należą m.in. "HI-FI", "Kochaj mnie miły" czy "Nie będę Julią", które nadal są popularne. W 2006 roku HI-FI doczekał się klubowego re-make’u.

Dyskografia:
  • 1984 - Banda i Wanda
  • 1985 - Mamy czas
  • 1990 - Własna California
  • 1992 - WANDA z Bandą i bez Bandy
  • 1993 - Same szały, jeden wolny
  • 1994 - Ballady Rockowe
  • 1994 - The very best of BANDA & WANDA
  • 1998 - Moje Przeboje
  • 2003 - Platynowa Płyta
  • 2005 - Złota kolekcja: Hi-Fi
  • 2008 - Z miłości do strun
  • 2009 - Siedem życzeń

Oglądaj online