Powrót

Wings

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Wings
Wings to założony przez Paula McCartneya w 1971 roku zespół rockowy. Istniał do 1981 roku. Przez cały okres działalności tworzyli go Paul McCartney, Linda McCartney i Denny Laine. Od początku głównym twórcą i liderem był Paul McCartney.
 
Dyskografia :
  • 1971 - Wild Life
  • 1973 - Red Rose Speedway
  • 1973 - Band on the Run
  • 1975 - Venus and Mars
  • 1976 - Wings at the Speed of Sound
  • 1976 - Wings Over America
  • 1978 - London Town
  • 1978 - Wings Greatest
  • 1979 - Back to the Egg
  • 1981 - Concerts for the People of Kampuchea
  • 1999 - Band on the Run: 25th Anniversary Edition
  • 2001 - Wingspan: Hits and History

Oglądaj online