Powrót

Włodek Pawlik

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Włodek Pawlik
Włodek Pawlik - kompozytor, pianista jazzowy i pedagog, urodzony w 1958 roku. Ukończył Akademię Muzyczną w Warszawie.

Laureat wielu krajowych i międzynarodowych konkursów. Stale współpracujący z amerykańskim zespołem "Western Jazz Quartet". Włodek koncertuje na wszystkich kontynentach. Komponuje muzykę symfoniczną, filmową, jazzową, wokalną i kameralną. Występował na najważniejszych festiwalach jazzowych na świecie, w tym na North Sea Jazz Festiwal w Hadze w 1998 roku.


Dyskografia:
  • 1987 - Quasi Total
  • 1993 - Live at Birdland
  • 1993 - Live at Jazz Club Akwarium
  • 1993 - Four Seasons
  • 1994 - Crows
  • 1995 - Turtles
  • 1997 - Koniec Wieku
  • 1997 - Standards Live
  • 2000 - The Waning Moon
  • 2001 - Live in Kyiv
  • 2001 - Misterium Stabat Mater
  • 2004 - Sonety Szekspira (Elżbieta Wojnowska, Włodzimierz Pawlik)
  • 2004 - Kolędy Polskie
  • 2005 - Misterium Stabat Mater
  • 2006 - Anhelli
  • 2008 - Grand Piano
  • 2009 - Nostalgic Journey / Tykocin - Jazz Suite
  • 2009 - Muzyka do filmu REWERS

Oglądaj online