Powrót

Wolf Spider

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Wolf Spider
Wolf Spider to polski zespół heavymetalowy i thrashmetalowy. Powstał w 1985 roku w Poznaniu w składzie - Leszek Szpiegiel (wokal), Maciej Matuszak (gitara), Piotr Mańkowski (gitara), Marian Przybylski (bas) oraz Tomasz Goehs (bębny). Początkowo zespół nazywał się Wilczy Pająk, później zmienił nazwę na jej anglojęzyczny odpowiednik.
 
W marcu 2011 roku zespół postanowił się reaktywować. Obecny skład zespołu tworzą : 
 
Jacek Piotrowski - wokal 
Piotr Mańkowski - gitara
Maciej Matuszak - gitara
Mariusz Przybylski - gitara basowa
Beata Polak - perkusja
 
Dyskografia :
 
1987 - Metal Invasion
1987 - Metalmania ‘87
1989 - Wilczy Pająk
1990 - Kingdom of Paranoia
1991 - Drifting in the Sullen Sea
1991 - Hue of Evil

Oglądaj online