Powrót

Wolski

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Wolski
Adam Wolski - wokalista grupy rockowej Golden Life. Związany jest z zespołem od początku jego istnienia to znaczy od 1988 roku. Jest współautorem płyt Midnight Flowers (1991), Efil Ned Log (1993), Natura (1994), Bluebird (1997). Po wydaniu debiutanckiej płyty wraz z grupą gościł na wielu koncertach (m. in. Odjazdy w Katowicach, festiwal w Sopocie). W 1992 roku razem z muzykami Golden Life wystąpił i zajął pierwsze miejsce na MTV Pop Song Festival. Największe hity zespołu: Dobra, dobra, dobra, Helikopter oraz Confiteo. Zespół jest zaliczany do kręgu Gdańskiej Sceny Alternatywnej.

Dyskografia

Albumy:

    * Midnight Flowers (1991)
    * Efil Ned Log (1993)
    * Natura (1994)
    * Bluberd (1997)
    * Samasyrop - Golden Hits (1999)
    * Gold (2000)
    * www.GoldenLife.pl (2003)
    * Gwiazdy XX wieku (2004)
    * Hello, Hello (2008)

Teledyski

Oglądaj online