Powrót

Zbigniew Namysłowski

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Zbigniew Namysłowski
Zbigniew Namysłowski  - polski saksofonista jazzowy, urodzony w 1939 roku. Współpracował z Leszkiem Możdżerem, Czesławem Niemenem oraz Michałem Urbaniakiem.
Na początku grał jazz tradycyjny, jednak w późniejszym czasie przestawił się i zaczął grać jazz nowoczesny. Grywał na licznych koncertach i festiwalach na całym świecie.

Muzyk ma na swoim koncie nagranych około 30 płyt.


Dyskografia:
  • 1964 - Lola
  • 1966 - Astigmatic
  • 1973 - Winobranie
  • 1975 - Kujaviak Goes Funky
  • 1977 - Zbigniew Namyslowski
  • 1978 - Jasmin Lady
  • 1979 - Future Talk
  • 1981 - Air Condition
  • 1987 - Open
  • 1991 - Without A Talk
  • 1992 - The Last Concert
  • 1993 - Secretly & Confidentially
  • 1995 - Zbigniew Namysłowski & Zakopane Highlanders
  • 1997 - Cy to blues cy nie blues
  • 1997 - Dances
  • 1998 - 3 Nights
  • 1999 - Mozart Goes Jazz
  • 2000 - Jazz & Folk
  • 2003 - Go!
  • 2003 - Standards
  • 2006 - Assymetry
  • 2009 - Nice And Easy

Oglądaj online